Glas Javnosti

ZABRANJENE DUGINE BOJE U SAUDIJSKOJ ARABIJI : Deci su ove stvari onemogućene

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema izveštaju državne televizije, zvaničnici ministarstva trgovine uklanjaju niz artikala iz prodavnica u glavnom gradu Rijadu.

Vlasti u Saudijskoj Arabiji zaplenile su igračke i dečju odeću duginih boja uz tvrdnju da podstiču homoseksualnost, navodi državna televizija Al-Ekhbariy.

To uključuje kopče za kosu, šešire, pernice... Jedan zvaničnik je rekao da su predmeti duginih boja protivrečni islamskoj veri i moralu i da promovišu homoseksualnost usmerenu prema mlađoj generaciji, piše BBC.

- Naši timovi oduzimaju proizvode sa simbolima i znakovima koji protivreče zdravom razumu - naveli su iz ministarstva trgovine.


Dodaju da će se prodavnice, za koje se utvrdi da prodaju predmete u duginim bojama, suočiti sa zakonskim kaznama.

Vlasti susednog Katara su u decembru prošle godine zaplenile kocke i druge igračke u duginim bojama jer su, kako kažu, nosile slogane koji se protive islamskim vrednostima.


U Saudijskoj Arabiji ne postoji zakon o seksualnoj orijentaciji ili rodnom identitetu, homoseksualni odnosi su strogo zabranjeni prenosi Telegraf

Prema tumačenju islamskog zakona u Saudijskoj Arabiji, sporazumno istospolno seksualno ponašanje je kažnjivo smrću ili bičevanjem, u zavisnosti od ozbiljnosti slučaja. Takođe, protivzakonito je da se muškarci "ponašaju kao žene" ili da nose žensku odeću. Važi i obrnuto za žene.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP