Glas Javnosti

VRATIĆE VAM SE KO BUMERANG! Zaharova o izmišljenim vestima: To je infrastruktura NATO-a

Svet
Autor: Glas javnosti

Iza antiruskih lažnih vesti u vezi sa ruskom vojnom operacijom u Ukrajini stoje specijalne službe NATO-a, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kolosalna masa fejkova… Sada sve to popunjava naš informacioni prostor. Štaviše, hoću da kažem da iza svega toga stoje prave specijalne službe, ne neke izmišljene … To je kolosalno suprotstavljanje kojim se rukovodi i diriguje iz Brisela. To je nesumnjivo infrastruktura NATO-a - rekla je ona za TV „Rusija 24“.

Moskva nije još osmislila sve uzvratne mere na sankcije Zapada, rekla je Zaharova.

- Sankcije će biti kao bumerang, udariće i već udaraju po njihovim sopstvenim zemljama ne samo u vidu naših kontramera, od kojih mnoge još nisu osmišljene, već zbog toga što je svet povezan, ekonomija globalizovana i naša zajednička ekonomska i finansijska delatnost ne može da ne trpi posledice ako se jednom delu sveta nanosi apsolutno divljački udar od drugog dela sveta - rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, kolektivni Zapad ruši čitavu postojeću međunarodnopravnu osnovu.

Sankcije Zapada su amoralne, dodala je ona.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.

Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući, preneo je Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR