Glas Javnosti

VIŠE NEMA DILEME! Moskva otkrila u kojoj situaciji će upotrebiti NUKLEARNO ORUŽJE (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija će upotrebiti nuklearno oružje samo ako njeno postojanje bude ugroženo, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je naveo i da cilj ruske invazije na Ukrajinu nije okupacija zemlje, prenela je ruska državna novinska agencija TASS.

Peskov je takođe rekao da niko nije mislio da će "specijalna vojna operacija" u Ukrajini potrajati samo nekoliko dana, kao i da se cela kampanja još uvek planira.

Na pitanja o upotrebi nuklearnog oružja, Peskov je u intervjuu za CNN rekao da će ga Rusija koristiti samo ako bude ugroženo njeno postojanje, da je to predviđeno konceptom nacionalne bezbednosti Rusije. On je objasnio da je Koncept nacionalne bezbednosti Rusije javni dokument i da svi koji žele mogu da ga pročitaju i vide u kojim slučajevima se predviđa, između ostalog, upotreba nuklearnog oružja.

On je na pitanje da li Putin želi da uplaši Ukrajinu i ostatak sveta pominjanjem nuklernog oružja, odgovorio da se ne slaže sa tim da je da Putin prekršio sporazum u Minsku, te da je to uradila ukrajinska strana.
"Ukrajinska strana je nakon raspada Sovjetskog saveza dala nuklearno oružje Rusiji, ali je u junu 2022. na konfeneciji u Minhenu predsednik Zelenski pomenuo generisanje nuklearnog oružja na teritoriji Ukrajine" rekao je Peskov i dodao:


"Predsednik Putin želi da svet čuje našu zabrinutost. Govorili smo Evropskoj uniji, Americi... ali niko nije slušao. Odluka o pokretanju specijalne vojne operacije u Ukrajini je doneta "pre nego što bude kasno" kazao je on.

Nakon što je novinarka podsetila da je Ukrajina suverena država, ona je još jednom upitala da li će Putin iskoristiti nuklearnu opciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR