Glas Javnosti

ZELENSKI PREKLINJE ZAPAD: Ukrajini je potrebna podrška, a ne okretanje glave

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas, povodom sinoćnih ruskih napada na civilnu infrastrukturu u Ukrajini, da je toj zemlji potrebna podrška zapadnih partnera, a da će njen izostanak dati Rusiji "dozvolu za globalni teror".

„Svi naši evropski susedi i ostali partneri vide kritičnu potrebu Ukrajine za sistemima protivvazduhoplovne odbrane“, napisao je Zelenski na mreži X i dodao da „ako ruske rakete i Šahed dronovi nastave da pogađaju, ne samo Ukrajinu, već i odlučnost naših saveznika, to će predstavljati dozvolu za globalni teror“.

On je upozorio da je Ukrajini potrebna podrška, a ne „okretanje glave i vođenje dugačkih diskusija“.


„Svet može da pokaže da se svaki akt terora tretira jednako kao zločin“, ukazao je Zelenski i kazao da je „zahvalan svakom lideru koji ne ćuti i koji će nastaviti da podržava Ukrajinu i osuđuje ruski teror“.

Kako je naveo Zelenski, Rusija je preko noći ispalila više od 40 raketa i oko 40 dronova-kamikaza Šahed, a ti napadi su pogodili civilnu infrastrukturu u ukrajinskom gradu Harkovu i Harkovskom regionu, gde je više od 200.000 korisnika ostalo bez struje.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR