Glas Javnosti

RUSI SRAVNILI SA ZEMLJOM UKRAJINSKU FABRIKU DRONOVA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je u ponedeljak da je raketom Iskander pogodilo ukrajinsku fabriku dronova.

Prema Rusima, napad se dogodio u oblasti Zaporožja:

- Oružane snage Ruske Federacije su 8. aprila ove godine udarom rakete Iskander uništile skladište teških bespilotnih letelica, kao i objekat za njihovu proizvodnju u gradu Zaporožju - tvrde iz ruskog ministarstva.

Nešto kasnije, objavljen je i snimak za koji tvrde da pokazuje napad Iskandera na pomenuti objekat.Državna agencija TASS je saopštila da je projektil pogodio "tačno u centar zgrade" i da su "obližnje zgrade praktično neoštećene", dok je sam objekat "potpuno uništen". Njihove tvrdnje još nisu nezavisno potvrđene.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je kasnije saopštilo da je ovaj udar zapravo odgovor na nedavne napade dronovima Ukrajinaca na ruska naftna postrojenja.

SAD ne gledaju blagonaklono na ove napade na naftna postrojenja, jer oni potencijalno mogu smanjiti ruski izvoz nafte i naftnih derivata, što odmah izaziva poremećaje na tržištu i diže cene goriva širom sveta.


Glas javnosti/Ag.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR