Glas Javnosti

VOJSKA SRBIJE : Kontingent upućen u Liban u sklopu redovne zamene

Svet
Autor: Glas javnosti

Kontingent Vojske Srbije (VS) koji je od kraja prošle godine bio angažovan u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu vratio se u Srbiju nakon uspešnog završetka angažovanja u misiji, tako da je danas upućen novi kontigent u sklopu redovne zamene.

U sastavu ovog kontingenta bila je pešadijska četa iz Četvrte brigade kopnene vojske, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Oni su zadatke izvršavali u sektoru „Istok“ mirovne operacije u Libanu, a pretpostavljene starešine i komande misije su njihovo angažovanje ocenili kao izuzetno profesionalno i odgovorno.


U zonu operacije danas je upućen novi kontingent VS, koji će narednih šest meseci, kao i prethodni kontingenti VS, izvršavati odgovorne zadatke na očuvanju mira u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

VS je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu otpočela 2010. godine upućivanjem pet štabnih oficira. Od tada je broj pripadnika Vojske Srbije u ovoj misiji značajno uvećan.

Trenutno u zoni operacije, osim kontingenta u sektoru „Istok“, VS angažuje i vod za zaštitu snaga u sastavu italijanskog kontingenta u sektoru „Zapad“.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR