Glas Javnosti

Vojska Srbije postavila pontonski most do plaže Lido

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pontonski most je nosivosti 20 tona, dužine 355 metara i moći će da ga koriste pešaci i vozila ukupne mase do 20 tona

Pripadnici pontonirskih jedinica Vojske Srbije završili su postavljanje pontonskog mosta preko Dunava, od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, koji će omogućiti građanima Beograda da i ovo leto provedu na dunavskoj plaži Lido, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Pontonski most je nosivosti 20 tona, dužine 355 metara i moći će da ga koriste pešaci i vozila ukupne mase do 20 tona. 

Tokom prevoženja elemenata mosta rekom i njegovog postavljanja uvežbavane su radnje i postupci u realizaciji namenskih zadataka pontonirskih jedinica, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost.

Most je danas predat na upotrebu turističkoj organizaciji Gradske opštine Zemun, a za vreme eksploatacije o njegovoj sigurnosti i održavanju staraće se pontoniri Rečne flotile koji su uspostavili mostovno mesto prelaza.

Pripadnici Vojske Srbije, na veliko zadovoljstvo građana Beograda, godinama unazad premošćavaju Dunav od zemunske obale do Velikog ratnog ostrva, a pontonski most će i ove godine biti u funkciji do kraja avgusta, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR