Glas Javnosti

UKRAJINA TROŠI 100 MILIONA DOLARA DNEVNO: Reznjikov pre odlaska sa funkcije obelodanio informacije

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina troši 100 miliona dolara dnevno na vojne operacije, rekao je odlazeći ministar odbrane Aleksej Reznjikov.

Reznjikov je napomenuo da se u mnogo čemu takav novac može potrošiti na sukob, jer zaposleni građani Ukrajine "plaćaju poreze i ti porezi idu u budžet, a iz ovog budžeta idu i u vojsku".

Podsećamo, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je da je doneo odluku da Alekseja Reznjikova razreši dužnosti ministra odbrane zemlje. Na njegovo mesto je predložio Rustema Umerova.




Ministarstvo odbrane sa Reznjikovom na čelu u januaru je bilo optuženo da je kupovalo osnovne namirnice za vojsku po izrazito naduvanim cenama.

Prošlog meseca, ukrajinski mediji su javili da je Ministarstvo potpisalo ugovor sa turskom kompanijom u septembru 2022. o kupovini "zimske" odeće za vojsku u vrednosti od 33 miliona dolara, koja je, u stvari, bila letnja odeća, a broj jakni je navodno utrostručen na putu za Ukrajinu. 



Reznjikov je negirao umešanost u ove i druge korupcijske skandale, tvrdeći da se protiv njega vodi medijska kampanja.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov objavio je danas da je podneo ostavku Parlamentu, dan pošto je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio njegovu smenu.

- Podneo sam pismo ostavke Ruslanu Stefančuku, predsedniku ukrajinskog Parlamenta - napisao je Reznikov na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

On je na tom položaju bio od novembra 2021.

- Bila je čast služiti ukrajinskom narodu i raditi za ukrajinsku vojsku tokom poslednja 22 meseca, najtežeg perioda u saveremenoj ukrajinskoj istoriji - naveo je dosadašnji ministar odbrane.

Glas javnosti/Ukrinform

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR