Glas Javnosti

TERORISTIČKI NAPAD U MOSKVI: Određen pritvor ocu i dvojici sinova optuženim za pomaganje teroristima

Svet
Autor: Glas javnosti

U terorističkom napadu izvedenom vatrenim oružjem u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, koji se dogodio u petak uveče, prema poslednjim podacima ubijeno najmanje 139 osoba i ranjeno oko 180 ljudi.

Za napad su optužena četvorica državljana Tadžikistana - Dalerdžon Mirzojev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Faizov,.koji su prvo pucali na ljude u dvorani, a potom je i zapalili.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država u pokrajini Horasan (ISKP ili ISIS-K), a američke vlasti su tu tvrdnju ocenile kao kredibilnu i poručile da su Rusiju upozorile da se sprema napad.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da su teroristički napad na koncertnu dvoranu u Moskvi izveli radikalni islamisti.


Moskovski sud je odredio pritvor do početka suđenja trojici muškaraca koji su uhapšeni zbog povezanosti sa masakrom u ruskoj prestonici.

Moskou tajms prenosi da je to objavio nezavisni sajt Medijazona.

Navodi se da su braća Aminčon i Dilovar Islomov, kao i njihov otac, koji su svi radili u severozapadnoj ruskoj Tverskoj oblasti, optuženi za pomoć teroristima.

Dilovar Islomov (24) je identifikovan kao prethodni vlasnik automobila koji su napadači koristili u petak i kojim su bežali sa mesta masakra.


On je nezavisnom ruskom mediju Nova ja Gazeta Evropa u subotu ujutru kazao da je prodao beli "reno" sa crnom krovom neporedno pre napada i da je bio "šokiran" kada je video fotografije sa mesta zločina.

Neimenovani izvor tog medija kazao je da su Islomov i još jedan rođak sami kontaktirali policiju posle toga.

Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR