Glas Javnosti

MUČENJE TERORISTA: Rusi koristili metode iz davnina, terali ih da jedu sopstveno meso

Svet
Autor: Glas javnosti

Grupa "Vagner" navodno se ovako obračunavala sa neistomišljenicima.

Telegram kanali bliski ruskim sigurnosnim službama objavili su fotografiju na kojoj se navodno vidi kako jednog od četvorice terorista, Šamsudina Faridunija, ispituju i muče strujom, dok je drugi navodno bio prisiljen pojesti vlastito uho. Podsetimo, Fariduni je s još trojicom osumnjičenih pritvoren zbog sumnje da su počinili teroristički napad u Krokus Siti Holu u Moskvi.

Ruski medij Meduza sa sedištem u Letoniji piše, pozivajući se na Telegram kanale, o strašnim metodama koje su Rusi koristili prilikom mučenja osumnjičene četvorke.

Kako pišu ovo su omiljene metode koje je skupina Vagner koristila za obračun s izdajnicima.


Na jednoj se fotografiji objavljenoj na Telegramu vidi muškarac koji leži na podu sa spuštenim pantalonama. Na telo mu je navodno spojen vojni radio TA-57 kojim snage sigurnosti puštaju struju, a čini se da je stezaljka žice povezana s njegovim genitalijama, piše Ukrajinska pravda, a prenosi Republika. 

Prema opisu objavljenom na Telegram kanalu "Siva zona", napon je bio 80 volti, a osumnjičeni je poliven vodom kako bi se pojačao efekat torture.

Ranije su propagandni kanali objavili snimak saslušanja još jednog osumnjičenog, Radžaba Alizadea. Na snimku se vidi kako jedan muškarac drži osumnjičenog na podu, zatim mu odseče komad desnog uha i pokušava da ga natera da ga pojede, a on ga ispljuje.


Podsetimo se, pucnjava i požar dogodili su se 22. marta uveče pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve. Grupa maskiranih muškaraca upala je u salu, pucala na ljude iz neposredne blizine i bacala zapaljive bombe.
Prema poslednjim informacijama, 133 osoba je poginulo, a 140 je ranjeno.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR