Glas Javnosti

Razbijeni odnosi Rusije i Finske

Svet
Autor: Glas javnosti

Razbijanje bilateralnih odnosa između Rusije i Finske rezultat je jednostranih akcija finskih vlasti, koje često izlaze i iz okvira briselskih smernica za sankcije, rekao je Pavel Kuznjecov

Moskva i Helsinki se neće vraćati na prethodni format saradnje, jer je Finska postala deo agresivnog vojnog bloka, izjavio je ruski ambasador u Finskoj Pavel Kuznjecov u intervjuu za TASS.

"Pre ili kasnije, veze između susednih zemalja će početi da se obnavljaju, međutim, to se, po svemu sudeći, neće desiti tako brzo. Ovde sve neće zavisiti toliko od Helsinkija, koji je u velikoj meri izgubio nezavisnost u donošenju spoljnopolitičkih odluka, koliko od politike Vašingtona i Brisela u odnosima sa Rusijom. Ali u svakom slučaju, povratka na prethodni format saradnje neće biti, s obzirom na to da je Finska sada članica NATO-a", istakao je Kuznjecov.

Ambasador je istakao da je razbijanje bilateralnih odnosa između Rusije i Finske rezultat jednostranih akcija finskih vlasti, koje često "izlaze čak i iz okvira briselskih smernica za sankcije".


"Zahvaljujući naporima političkog rukovodstva Finske, interakcija sa Rusijom je skoro potpuno uništena. Održavaju se isključivo radni kontakti preko Ministarstva spoljnih poslova i ambasada naših zemalja, kao i između pojedinih resora, pre svega bezbednosnog bloka, u cilju rešavanja nastalih praktičnih problema", precizirao je Kuznjecov.

Kako je dodao, sve dalje korake, što se tiče Finske, Rusija će graditi isključivo sa stanovišta osiguranja nacionalnih interesa Rusije, pre svega u oblasti bezbednosti.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR