Glas Javnosti

Finska će slati vojnike u Ukrajinu?

Svet
Autor: Glas javnosti

Finska ministarka spoljnih poslova Elina Valtonen rekla je da mogućnost slanja stranih vojnika u Ukrajinu u budućnosti nije isključen, iako je rekla da "za tim trenutno nema potrebe". Valtonen je to rekla u intervjuu za Fajnenšl tajms.

Finska ministarka spoljnih poslova Elina Valtonen rekla je da mogućnost slanja stranih vojnika u Ukrajinu u budućnosti nije isključen, iako je rekla da "za tim trenutno nema potrebe". Valtonen je to rekla u intervjuu za Fajnenšl tajms.

Valtonen, naime, smatra da je francuski predsednik Emanuel Makron ispravno postupio kada je naterao Rusiju da se zapita koje bi mogle biti granice podrške Zapada Ukrajini.

"Sada nije vreme za slanje vojnika u Ukrajinu, nismo voljni ni da razgovaramo o tome u ovoj fazi. Ali dugoročno, naravno, ne bi trebalo ništa isključiti", rekla je ministarka.

Šta je rekao Makron?

Podsetimo, Makron je nedavno izjavio da se moguće raspoređivanje zapadnih snaga u Ukrajini "ne može isključiti". Kasnije je dodao da je ta njegova kontroverzna izjava bila "pažljivo promišljena".

Kasnije je, komentarišući ideju koju je izneo, Makron istaknuo da kada bi se takav scenario realizovao, francuske snage ne bi krenule u ofanzivu protiv ruskih snaga.

Glas javnosti/K04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR