Glas Javnosti

POLICIJSKA AKCIJA NA HAITIJU: Upala u uporište najpoznatijeg bandidtskog vođe

Svet
Autor: Glas javnosti

Haićanska policija sprovela je operaciju u uporištu vođe lokalne bande Džimija Šerzijea zvanog Roštilj (Barbecue) u blizini glavnog grada Port-o-Prensa, a u toj akciji je poginulo nekoliko kriminalaca, saopštio je danas sindikat policije ne navodeći tačan broj ubijenih.

Operacija je u petak uveče sprovedena sa nekoliko jedinica nacionalne policije u okrugu Ba Delma kod glavnog grada, i imala je za cilj deblokiranje puta, naveo je za Frans pres sindikat policije.


Drugi izvori su rekli da policija od jutros pokušava da povrati kontrolu nad glavnim lučkim terminalom Port-o-Prensa, zbog napada kriminalaca koji su opljačkali nekoliko kontejnera.

Operater te luke saopštio je 7. marta da obustavlja svoju aktivnost zbog „remećenja javnog reda“, navodeći kao razlog „zlonamerna dela sabotaže i vandalizma“ koja su pretrpeli od 1. marta.


Port-o-Prens je poslednjih nedelja bio poprište nasilja kriminalnih grupa, a situacija je u petak i dalje bila napeta, prema navodima UN.

Nasilje se dešava u vreme kada Haićani čekaju osnivanje prelaznog saveta, posle ostavke premijera Arijela Anrija (Ariel Henry).


Kriminalne bande kontrolišu velike delove Haitija, uključujući i 80 odsto teritorije glavnog grada, a optužene su za brojne zločine, ubistva, silovanja, pljačke, otmice i iznude.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR