Glas Javnosti

AUSTRIJA ŽELI IZRUČENJE MUŠKARCA KOJI JE PLANIRAO TERORISTIČKI NAPAD: Ovo je bila meta

Svet
Autor: Glas javnosti

Muškarac koji je uhapšen u vezi s terorističkom zaverom napada na katedralu u Kelnu ostaje u pritvoru nakon dva nedelje zbog evropskog naloga koji je izdala Austrija, saopštila je policija zapadnonemačkog grada.

Sud u Kelnu izdao je nalog za pritvor, rekao je potparol policije za dpa. U toku je postupak deportacije koji se odnosi na 30-godišnjeg Tadžikistanca.


Sprečen teroristički napad

Muškarac je uhapšen u gradu Vezelu, oko 100 kilometara severno od Kelna, nakon što je specijalna policijska jedinica pretražila rezidenciju, isprva privodeći petoricu muškaraca.

Pre sedam dana policija je uhapsila 41-godišnjaka s nemačkim i turskim državljanstvom u zapadnom nemačkom gradu Bohumu takođe u vezi s mogućim napadom na kelnsku katedralu.


Još tri muškarca uhapšena na Novu godinu puštena su na slobodu po nalogu suda.

Nemačke i austrijske vlasti primile su dojavu malo pre Božića o tome da islamistički ekstremisti planiraju terorističke napade u Kelnu i Beču.

Meta bila Katedrala svetog Stjepana u Beču


Meta u Beču navodno je bila Katedrala svetog Stjepana. Automobil je trebalo da bude korišćen u napadu u blizini katedrale u Kelnu.

Nemačka policija govorila je o osumnjičenim "ljudima iz srednje Azije". Trojica prvobitno pritvorenih, a potom puštenih, državljani su Tadžikistana ili Uzbekistana.


Bezbednost je bila pojačana u i oko katedrale u Kelnu tokom čitavog razdoblja. Takođe je zatvorena za turiste i ostaje otvorena samo za vernike. Policija danas nije mogla da kaže kada će sigurnosne mere biti ublažene.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR