Glas Javnosti

Veoma čudna bolest u Keniji: Obolelo skoro 100 dece u školi

Svet
Autor: Glas javnosti

Oko 95 učenica u zapadnoj Keniji hospitalizovano je zbog misteriozne bolesti, što je dovelo do zatvaranja škole na neodređeno vreme.

Zvaničnici su rekli da je 95 učenika srednje škole za devojčice, koja se nalazi 374 kilometra severozapadno od Najrobija, hospitalizovano zbog bolesti koja je zahvatila tu instituciju. Još nije poznato o kojoj bolesti je reč.

Prema izveštajima lokalnih medija, učenice navodno boluju od bolesti koja im je paralizovala noge, zbog čega većina njih ne može da hoda.


Odluka o zatvaranju škole doneta je nakon sastanka školske uprave i zvaničnika Ministarstva obrazovanja.

Iz škole je navedeno da će stotinama pogođenih učenika biti dozvoljen povratak u školu nakon što se situacija pažljivo proceni i preduzmu neophodne mere.

Tačna priroda misteriozne bolesti je nepoznata, ali zdravstveni zvaničnici su rekli da su uzorci krvi obolelih učenica poslati u laboratorije Kenijskog instituta za medicinska istraživanja (KEMRI) kako bi se utvrdila priroda i poreklo bolesti, kao i da se razviju odgovarajući protokoli lečenja.


Pozvali su roditelje učenica da budu na oprezu i pažljivo prate zdravlje svoje dece, jer zdravstveni službenici rade na identifikaciji uzroka bolesti.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR