Glas Javnosti

Zapadnoj vojsci ponestaje municije za Ukrajinu

Svet
Autor: Glas javnosti

„Dno cevi je sada vidljivo“, upozorava admiral Rob Bauer predsednik Vojnog komiteta NATO-a govoreći o zalihama municije Zapada.

Zapadnim vojsci ponestaje municije za Ukrajinu, upozorili su u utorak zvaničnici NATO-a i Velike Britanije, apelujući na zemlje članice Alijanse da povećaju proizvodnju kako bi „održale Ukrajinu u borbi protiv ruskih osvajača“.

Vest o mogućem nedostatku municije dolazi nakon što novac za kupovinu oružja Ukrajini nije uključen u zakon koji je američki Kongres usvojio tokom vikenda kako bi se izbeglo gašenje finansiranja federalne administacije.


Nova neizvesnost oko budućnosti američke pomoći pojavila se u utorak kada su republikanske kolege zbacile predsednika Predstavničkog doma Kevina Makartija koji se zalagao za podršku Ukrajini.

Događaji su zabrinjavajuća vest za Ukrajinu jer je rat sa susednom Rusijom u 20. mesecu i postavlja pitanja da li se Moskva oseća sposobnom da nadživi obećanja Zapada.

„Dno cevi je sada vidljivo“, rekao je admiral Rob Bauer iz Holandije, predsednik Vojnog komiteta NATO-a i najviši vojni zvaničnik NATO-a, o zalihama municije Zapada u utorak tokom diskusije na Varšavskom bezbednosnom forumu.

„Ukrajini poklanjamo sisteme naoružanja, što je odlično, i municiju, ali ne iz punih skladišta. Počeli smo da poklanjamo iz polupunih ili nižih skladišta u Evropi” i te prodavnice su sada pri kraju, rekao je Bauer.



Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR