Glas Javnosti

VAŠINGTONE, PRST NA ČELO! Rusija će obnoviti svet, a Ameri mogu da se vrate u 1997. godinu

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši šef izraelske Nativ službe Jakov Kedmi smatra da bi odbijanje Sjedinjenih Država da prihvate novu stratešku realnost moglo da ih vrati u eru kada NATO još nije postojao.

Ruska inicijativa da se legalizuju uzajamne bezbednosne garancije stavlja SAD i njihove saveznike u NATO u veoma ranjivu poziciju, izjavio je izraelski ekspert Jakov Kedmi u eteru TV kanala Rusija 1.

U stvari, Moskva je Zapadu postavila ultimatum: ili pristaje na predlog Ruske Federacije, ili će osetiti sve posledice jednostranog nasilnog odgovora, piše FBA „Ekonomiks danas“, a prenosi portal Webtribune.

„Danas je razgovor vrlo jednostavan: ili će Rusija obezbediti svoju bezbednost vojnom silom, ili hajde da se dogovorimo. Sigurnost će biti obezbeđena, ali će vas povrediti“, naglasio je Kedmi.

Prema rečima eksperta, Moskva je danas spremna na svaku potencijalnu odluku Zapada. Čak i pooštravanje režima sankcija može da se pretvori u plus za rusko rukovodstvo.

Takvim korakom SAD i EU ne samo da neće uspeti, već će konačno Rusiji odvezati ruke, ali i potaknuti je da deluje bez osvrtanja na svoje „partnere“.

Istovremeno, sadašnje stanje već ukazuje da je pokrenut proces globalnog restrukturiranja, u okviru kojeg unipolarni svet ustupa mesto multipolarnom. A pokušaji Amerikanaca da to zaustave samo će dovesti do toga da će Vašington biti vraćen u doba kada NATO još nije postojao.

„Rusija će obnoviti svet. Amerikancima je ponuđena bolja opcija: da se vrate u 1997. godinu. Ali ako se odupru, vrlo brzo mogu da se nađu u 1945.“, rezimirao je stručnjak.

BONUS VIDEO: Vesna Rivas ispričala psihoterapeutu šokantne detalje o svom životu...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR