Glas Javnosti

MOSKVA RAČUNA NA POLITIČKU VOLJU I RAZUM: Nadamo se da Amerika neće pretvoriti Balkan u još jedan front protiv Rusije

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija računa da će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena imati političku volju i dovoljno razuma da ne pretvori Balkan u još jedan front borbe protiv Rusije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Na tezu o tome da je BiH „žrtva rusko-američkog konflikta“ Lavrov kaže da Rusija ne rešava svoja pitanja na račun tuđih interesa i ne stavlja partnere pred lažan izbor – „ili ste s nama ili ste protiv nas“.

„Naš principijelni stav je dobro poznat – za regionalne probleme potrebna su regionalna rešenja na bazi inkluzivnog dijaloga i uz uzimanje u obzir stavova svih zainteresovanih strana. Pri tome, moram da primetim da u poslednje vreme Vašington izbegava da sa nama diskutuje ne samo o BiH, nego o balkanskom pitanju kao takvom. Nadamo se da će Bajdenova administracija imati dovoljno političke volje i razuma da ne pretvori Balkan u još jedan front protiv Rusije jer će to imati fatalne posledice po Evropu u celini“, rekao je Lavrov u intervjuu za sarajevsko „Oslobođenje“.

Upitan šta je glavni interes Rusije na Balkanu, šef ruske diplomatije je rekao da su to mir, bezbednost i stabilnost.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR