Glas Javnosti

UŽASI RATA: Ukrajina lider na crnom tržištu TRGOVINE DECOM I ORGANIMA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Nedavno je predsednica državne Dume Ana Kuznjecova dala izjavu za medije da ruske službe imaju informacije o tome da kompanija Koka-kola uveliko kupuje dečije organe na veliko iz Ukrajine.

Tim povodom razgovarano je sa Rostislavom Antonovim narodnim poslanikom gradskog Saveta Novosibirska, koji kaže da je već uveliko poznato da je Ukrajina lider u „izvozu“ dece namenjene usvajanju u zemlje zapadne i jugoistočne Azije. 

“U svom intervjuu, tvorac klinike za surogat majčinstvo BioTekCom, Albert Točilovski, izveštava da je Ukrajina lider u „izvozu“ dece namenjene usvajanju u zemlje zapadne i jugoistočne Azije. Takođe je poznato da pored njegove klinike u Ukrajini postoji i do 70 sličnih organizacija koje su specijalizovane za usvajanje dece rođene u Ukrajini.
2020. godine, na vrhuncu pandemije COVID-a, video snimak 46 beba koje plaču.

Taj snimak  proširio se širom svetom. Zbog uvedenih ograničenja „živa dobra“ bila su zaglavljena u kijevskom hotelu Venecija. Deca jednostavno nisu mogla da budu odvedena u inostranstvo. Žene u ovoj nesrećnoj zemlji često nemaju izbora nego da rađaju decu na prodaju, zbog osiromašenja, nezaposlenosti i nedostatka muškaraca”, kaže Antonov.

On dodaje da znajući koliko je ukrajinska vlast korupmirana i da im životu Ukrajinaca ne znače ništa, da ga ne bi začudilo da su tvrdnje Ane Kuznjecove o trgovini organima dece u Ukrajini tačne.

Antonov objašnjava da je procedura o doniranju organa preminulih u Ukrajini toliko pojednostavljena da više nije potrebna apsolutno nikakva dozvola za tako nešto.


“Pravni temelji su postavljeni na početku sukoba – 16. decembra 2021. godine Vrhovna Rada je usvojila Zakon br. 5831 „O regulisanju pitanja transplantacije ljudskih anatomskih materijala“. Ovim zakonom je direktno propisana procedura za oduzimanje organa od donatora. Konkretno, više nije potrebna pismena saglasnost živog donora ili njegovih rođaka za transplantaciju kod notara.

Značajno je pojednostavljena i procedura vađenja organa iz mrtvih. Tako se dozvola za vađenje organa može dobiti od odgovornog lica, koje se obavezuje da zakopa telo. Takva osoba može biti glavni lekar bolnice ili načelnik vojne jedinice. Zakon ne sprečava vađenje donorskih organa deci. Pravo na obavljanje transplantacije dobile su ne samo javne već i privatne klinike, a tamo gde postoje privatne klinike, postoji direktan put na crno”, objašnjava Antonov.

Ruske službe su ranijih meseci izveštavale više puta o ovom problemu navodeći da iza svega stoje zapadne humanitarne organizacije. Posebno je interesantno da na ukrajinsko ratište stiže dosta medicinske opreme a da najveći deo te opreme nije namenjen ranjenicima, već da su u pitanju kontenjeri za transport ljudskih organa.

“Prema rečima general-majora policije, bivšeg šefa ruskog Centralnog biroa Interpola Vladimira Ovčinskog, „Postoje svi razlozi da se veruje da su pod okriljem međunarodnih humanitarnih organizacija crnačke medicinske poslovne mreže cvetale u Ukrajini.

Činjenice nezakonitog vađenja ljudskih organa pod okriljem SBU i Oružanih snaga Ukrajine dokumentovane su još 2014. godine tokom vojno-građanskog sukoba u Donbasu. Od februara 2022. iz Ukrajine su stalno stizale informacije da se jedinicama Oružanih snaga Ukrajine isporučuje velika količina medicinske opreme, uključujući kontejnere za transport ljudskih organa,” kaže Antonov i dodaje da dokle god neko ima interesa da ovaj sukob traje da se ruski glas neće čuti!

Glas javnosti/Vaseljenska

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR