Glas Javnosti

UKRAJINCI RAKETIRALI SKLADIŠTE NAFTE! Nove eksplozije u Lugansku

Svet
Autor: Glas javnosti

U gradu Rovenki u LNR dogodila se eksplozija na skladištu nafte, izbio požar, lokalne vlasti ne isključuju mogućnost raketnog napada, rekao je za RIA Novosti predstavnik vlasti LNR.

- Snažna eksplozija u Rovenki, LNR. Mogući raketni napad na skladište nafte. Hitne službe su izašle na mesto uzbune, razlozi se utvrđuju - rekao je predstavnik vlasti LNR.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaze o priznavanju Donjecke i Luganske Narodne Republike, koje su proglasile nezavisnost od Kijeva još 2014. godine, a rano ujutro 24. februara Rusija je pokrenula vojnu operaciju demilitarizacije Ukrajine. U televizijskom obraćanju sugrađanima, Putin je rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su republike Donbasa zatražile pomoć. Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini.



Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije istaklo da Oružane snage Rusije nisu izvršile nikakve udare na gradove Ukrajine: vojna infrastruktura je onesposobljena visokopreciznim sredstvima. Civilno stanovništvo, prema navodima resora, nije životno ugroženo. Ministarstvo odbrane je dodalo da ukrajinski graničari „ne pružaju nikakav otpor“, u nekim slučajevima se ukrajinska vojska predaje i nakon toga imaju priliku da se vrate svojim porodicama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR