Glas Javnosti

UKRAJINA USKORO BEZ ORUŽJA : Zalihe istrošili duplo brže otkad su počeli napadi na energetska postrojenja

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina iscrpljuje svoje zalihe municije i rezervnih delova za sisteme protivvazdušne odbrane S-300 i Buk iz sovjetske ere koji su korišćeni za suzbijanje ruskih udara na energetsku infrastrukturu zemlje, izvestio je u utorak Fajnenšel tajms, pozivajući se na visokog ukrajinskog vojnog zvaničnika.

Glavni portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, pukovnik Jurij Ignat, rekao je da njegove jedinice protivvazdušne odbrane obično ispaljuju dve rakete S-300 ili Buk na svaki ruski projektil kako bi povećale šanse za presretanje. To, međutim, predstavlja određene izazove, jer je nemoguće da Ukrajina nabavi dodatne rakete za ove sisteme, koji se proizvode u Rusiji. U međuvremenu, pronalaženje dostupnih zaliha na drugim mestima pokazalo se teškim, kaže se u izveštaju.

Ignat je dalje izjavio da, iako Kijev dobija moderne sisteme protivvazdušne odbrane od svojih zapadnih pristalica, Ukrajini će biti potrebne „stotine“ takvog oružja da zameni svoj zastareli arsenal.


- Nemamo drugog izbora osim da pređemo na ove vrste oružja pošto je sovjetsko oružje iz 1970-ih i 1980-ih... zastarelo i neprijatelj ga iscrpljuje svaki dan - rekao je on prenosi 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR