Glas Javnosti

UKRAJINA SE OSVETILA ZA SMRT DVOJICE LIKVIDIRANIH VOJNIKA: "Svi prisutni su eliminisani" (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajina se ekspresno osvetila za smrt dvojice vojnika koji su likvidirani nakon što su digli ruke u vazduh i izašli iz zemunice.

Na uznemirujućem snimku koji je zabeležio izviđački dron, podsetimo, vidi se kako dva vojnika naizmenično izlaze iz zemunice sa rukama iza glave sa jasnom namerom da se predaju, međutim, samo nekoliko sekundi kasnije na njih je otvorena vatra.


Užasavajuća scena je zabeležena kod sela Stepova, severno od Avdijivke, gde se trenutno vode najžešće borbe na celom frontu.

Šef vojne administracije Avdijivke Vitalij Barabaš tvrdi da su ruski vojnici koji su likvidirali dvojicu pripadnika Oružanih snaga Ukrajine brzo eliminisani.


- Vojnici su se predali jer im je ponestalo municije. Nešto kasnije naši momci su upali na te položaje i svi prisutni su eliminisani - rekao je Barabaš.

Oružane snage Ukrajine potvrdile su autentičnost snimka.


Ukrajinski ratni bloger DeepState navodi da se sve dogodilo kod Stepova kad su ruske snage upale na položaje 45. streljačkog bataljona.

- Neprijatelj je ušao na položaj 45. streljačkog bataljona. Tokom akcije čišćenja naišli su na zemunicu u kojoj su sedeli naši momci. Bili su primorani da se predaju zbog nedostatka municije. Čim je drugi borac izašao napolje ubili su obojicu - navodi bloger, a prenosi ukrajinska Pravda.


Jedan od portparola vojske Aleksandar Štupun podsetio je da ratni zločini nemaju rok zastarelosti i naglasio da će svi dokazi biti prosleđeni relevantnim međunarodnim institucijama.

- Pozivamo međunarodnu zajednicu da osudi postupke Rusije i privede vojni vrh zemlje agresora pred lice pravde - navodi se u saopštenju Stratkom komiteta Oružanih snaga Ukrajine.


Кancelarija generalnog tužioca Ukrajine započela je istragu o egzekuciji dvojice vojnika kod Stepova u Pokrovskom okrugu.

- Ubistvo ratnih zarobljenika je grubo kršenje Ženevskih konvencija i klasifikovano je kao ozbiljan međunarodni zločin - navodi se u saopštenju.


Ukrajinski mediji navode da se egzekucija dogodila u blizini jedne od osmatračnica u ataru sela Stepova.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR