Glas Javnosti

Stoltenberg: Ukrajina postaje članica NATO nakon rata

Svet
Autor: Glas javnosti

Govoreći uoči sastanka ministara inostranih poslova NATO-a, Jens Stoltenberg je takođe rekao da Ukrajina nanosi velike gubitke Rusiji.

Ukrajina će nakon rata postati članica NATO-a, izjavio je u ponedeljak generalni sekretar vojnog saveza Jens Stoltenberg.


Generalni sekretar NATO-a je govorio uoči sastanka ministara spoljnih poslova u Briselu, na kojem se očekuje da će alijansa ponovo potvrditi svoju podršku Ukrajine u odbrani od invazije Rusije u punom obimu.


Dvodnevna sednica u utorak i sredu obuhvatiće prvi sastanak Saveta NATO-Ukrajina na nivou ministara spoljnih poslova. Lideri Alijanse stvorili su ga na svom poslednjem samitu da bi poboljšali saradnju i koordinaciju i pomogli da se Kijev pripremi za konačno članstvo.


Stoltenberg je takođe rekao da Ukrajina i dalje nanosi velike gubitke Rusiji, uprkos tome što Kijev nije uspeo da povrati osvojenu teritoriju.


„Naravno, želeli bismo da oslobode što više teritorije, što je brže moguće, ali iako se linija fronta nije pomerila, Ukrajinci su uspeli da nanesu velike gubitke ruskim osvajačima“, rekao je on.

On je dodao da su se neke od najintenzivnijih ratnih borbi poslednjih nedelja vodile na istoku Ukrajine.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR