Glas Javnosti

UHAPŠEN UKRAJINAC KOJI JE PRIPREMAO DIVERZIJU: Nameravao sam da počinim teroristički napad u Severnokavkaskom okrugu! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/RT Balkan

Muškarac iz Ukrajine je u Rusiju došao kao migrant u potrazi za poslom, a na saslušanju je priznao svoje namere, saopštila Federalna služba bezbednosti Rusije

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) je uhapsila državljanina Ukrajine, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, pripremao teroristički napad u oblasti Severnog Kavkaza, saopšteno je u Centru za odnose s javnošću FSB-a.

"Federalna služba bezbednosti je sprečila lice koje je pristalica nacionalističke ideologije, državljanina Ukrajine, da izvrši teroristički napad, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, na teritoriji Severno-kavkaskog federalnog okruga", saopštio je FSB.


Ukrajinac je tokom saslušanju priznao da je planirao napad. 

"Radim za ukrajinske specijalne službe. Bio sam protiv specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nameravao sam da počinim teroristički napad u Severnokavkaskom okrugu", rekao je. 

Lice je u Rusiju stiglo kao migrant u potrazi za poslom. Prilikom pretresa u mestu njegovog boravišta zaplenjeni su predmeti koje je planirao da upotrebi tokom napada. Protiv njega je pokrenut krivični postupak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR