Glas Javnosti

RUSI LIKVIDIRALI ČETIRI UKRAJINSKA DIVERZANTA: Zaplenjene nemačke puške i 40 kg eksploziva (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti/RIA Novosti

Na granici Brjanske oblasti likvidirana je diverzantsko-izviđačka grupa Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB.

„U sukobu 25. decembra 2022. godine poginula su četiri diverzanta, koji su pokušali da iz Ukrajine prodru na teritoriju Brjanske oblasti“, navodi se u poruci FSB-a.

Saboteri su sa sobom imali strano oružje: nemačke automate SIG Sauer i municiju za njih. Pored toga, imali su uređaje za komunikaciju i navigaciju, kao i sredstva za vršenje diverzantskih i terorističkih akata - četiri IED-a ukupnog kapaciteta oko 40 kilograma TNT-a.

Ukrajinska vojska je nedavno pokušala da izvrši akte sabotaže na železnici u regionu. U oktobru je FSB privela napadača u Brjansku koji je pripremao teroristički napad na jednom od transportno-logističkih terminala.



Krajem meseca eksplozivna naprava je eksplodirala u oblasti između gradova Novozibkov i Zlinka.

Prema rečima načelnika Brjanske oblasti Aleksandra Bogomaza , prošle nedelje je dron napao energetski objekat u okrugu Trubčevski, niko nije povređen.

„Žuti” nivo terorističke pretnje uspostavljen u Brjanskoj oblasti produžen je do 4. januara. Podrazumeva jačanje rada specijalnih službi, apeluje se na građane da budu na oprezu.


Ukrajina traži isključenje Rusije iz SB UN

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da će Kijev u ponedeljak, 26. decembra, zvanično pokrenuti pitanje u UN o isključenju Rusije iz Saveta bezbednosti UN.

„Sutra ćemo zvanično izaći sa tim stavom... Naše pitanje je vrlo jednostavno: da li Rusija ima pravo da ostane stalna članica Saveta bezbednosti UN i uopšte da bude u Ujedinjenim nacijama? Imamo ubedljiv i argumentovan odgovor – ne, ne“, rekao je on ukrajinskim medijima.

"Iako se o ovoj temi još nije govorilo na konferencijama za novinare i u javnim izjavama lidera država i vlada, ali na nižem nivou se već postavljaju pitanja“, zaključio je Kuleba.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR