Glas Javnosti

UHAPŠEN MONSTRUM: Pedofil bebisiter slučajno otkriven, a na njegovom računaru su pronašli zastrašujuće snimke

Svet
Autor: Glas javnosti

Najnoviji slučaj zlostavljanja dece u Vermelskirhenu u Nemačkoj uspeo je da šokira čak i najiskusnije inspektore. Glavni osumnjičeni je 44- godišnji stručnjak za kompjutere Markus R. koji je brutalno zlostavljao decu, a zatim videe mučenja razmenjivao na društvenim mrežama.

Specijalna policija uspela je da u decembru prošle godine na vreme upadne u njegov dom, baš u trenutku kada je sedeo za svojim računarom i dok još uvek nije imao vremena da ga zaključa ili izbriše sve sa njega. Nakon što je policija uspela da se dočepa njegovog računara, u njemu su pronašli brutalne dokaze najstrašnijih zlostavljanja dece.

On se preko Darkneta hvalio svojim virtuelnim prijateljima, a zatim je sa njima razmenjivao snimke i fotografije zlostavljanja dece i beba. Na nekim od snimaka prikazano je kako primorava bebe na oralan seks, dok one u tom trenutku ostaju bez daha, a često je na ovim privatnim četovima sa drugima razmenjivao ideje o gušenju dečaka i devojčica.

Na njegovom računaru pronađeno je 30 terabajta podataka na kojima se nalaze fotografije i snimci zlostavljanja dece koja datiraju još od 1993. godine.



Na konferenciji za novinare inspektor koji vodi istragu je rekao da je u njegovim hard diskovima pronađeno 1,5 miliona snimaka i 3,5 miliona fotografija seksualnog zlostavljanja bespomoćne dece. On je do te mere bio opsednut svojim "hobijem", da je čak vodio spiskove u kojima je jasno klasifikovao svoje dokumente.

Preko interneta nudio usluge čuvanja dece

Markus je svoje žrtve namamio preko onlajn platformi na kojima je nudio usluge bebisitera. Zbog toga, čak ni njegova supruga nije imala pojma o njegovom hobiju. Policija je do sada uspela da locira 73 osumnjičena iz 14 država, a identifikovane su i 33 maloletne žrtve. Najmlađa žrtva imala je svega mesec dana.

Počinioci su navodno drogirali decu pre nego što su ih brutalno zlostavljali.

U policijskim izveštajima se navodi da je Markus dok je čuvao decu iskoristio odsustvo roditelja i brutalno ih zlostavljao.

- Njegove fantazije su prevazilazile svaku meru. Čak 40 minuta je prisiljavao žrtve na oralni seks, zamislite taj strah, vrisak i plač nedužne dece - rekao je šef policije, prenosi Fokus.de.

On je, prema navodima policije, često uživo pratio zlostavljanja dece, a zatim je osobama koje vrše nasilje davao uputstva.

Policija je trenutno uspela da obradi svega deset odsto podataka.

- Ova istraga je pokazala koliko je zlostavljanje dece rasprostranjeno u Nemačkoj - rekao je glavni tužilac Joahim Rot.

Markusa je policija slučajno otkrila

Policija je tokom leta prošle godine pokrenula istragu o zlostavljanju dece kada su na telefonu jednog od Markusovih saučesnika, koji je iznenada hospitalizovan, probnašli snimke brutalnog zlostavljanja dece.

Saučesnik (28) uhapšen je početkom avgusta prošle godinje i protiv njega je podignuta krivična prijava. On je pristao da sarađuje sa policijom i otkrije imena svojih saradnika, među kojima je bio i Markus.

Početkom maja ove godine Markusov saučesnik je osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog zlostavljanja dece i proizvodnje dečje poronografije. Njemu je zatim određen i preventivni pritvor, što znači da bi u zatvoru mogao da ostane i do kraja života.

Prema presudi, on je osuđen za zlostavljanje 26 dece, među kojima su i bebe i deca ometena u razvoju. Najstarije dete imalo je osam godina, a najmljađe sedam meseci. U konačnoj presudi on je osuđen zbog 95 dela zlostavljanja.

 

On je često tokom zlostavljanja dece, njima stavljao ruke na usta kako se ne bi čulo kako vrište i plaču.

- U većini slučajeva, on je snimao zlostavljanje dece - saopšteno je iz policije.

Ovaj saučesnik je isto kao Markus nudio usluge čuvanja dece, a neprofitna ghumanitarna organizacija GMBH ga je predstavljala kao volontera koji želi da pomaže porodicama. On je često sa decom odlazio na izlete i vodio ih u zoološki vrt. 

Prema rečima policije on je svoje žrtve uglavnom napadao kada sa njima ostane sam kod kuće ili u javnim toaletima, a koliko je sve dobro organizovao, pokazuje i činjenica da mu je dugo polazilo za rukom da ne bude otkriven.

Sudski veštaci su nakon psihološke analize utvrdili da on boluje od izraženog pedofilskog poremećaja. Tokom suđenja je saopšteno da je on imao fetiš prema pelenama, što je možda bio okidač za ove užasne zločine. Navodno ga je na ove brutalne zločine podstakao upravo Markus.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR