Glas Javnosti

UDAR STIŽE U ZORU! Rusija pokrenula seriju raketnih napada na Ukrajinu: Prvo baloni, pa dronovi, a onda rakete

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusko vazdušno kosmičke snage i ratna mornarica započeli su rano jutros oko pet sati žestoki kombinovani raketni napad na ciljeve kritične infrastrukture širom Ukrajine. Skoro svi gradovi pod kontrolom vlasti u Kijevu su postali mete dronova kamikaza i krstarećih raketa.

U napadu učestvuje 15 strateških bombardera Tu95MS sa kojih se lansiraju krstareće rakete H-101 i H-555, 7 bombardera dugog doleta TU -22M3 naoružanih sa krstarećim raketama H-22 koje imaju bojevu glavu tešku 950 kg.


Sa mora napad je izvršen sa tri raketne fregate koje su lansirale krstareće rakete kalibra.

Bez struje su trenutno Harkov, odnoso cela Harkovska oblast, Odesa-Odeska oblast, Lavovski oblast i Dnjepropetrovsk. Nad Kijevom se vije gust crni dim, ali nema za sad informacija šta je napadnuto.

Inače NATO alijansa je rano jutros pokrenula operaciju izviđanja uz poljsko-ukrajinsku granicu sa letećim radarskim stanicama za rano otkrivanje i upozoravanje i dostavljanje informacija u realnom vremenu Kijevu o letu raketa i bombardera i pravcima dolaska kako bi Ukrajinska PVO mogla da reaguje

Napad je počeo u ranu zoru 9. marta oko 5 sati po srednjeevropskom vremenu kada su se iznad pojedinih gradova u Ukrajini pojavili svetleći baloni, ubrzo zatim usledio je masovni udar dronovima kamikazama Geran, odnosno šahid.

Serija detonacija potresla je prestonicu Kijev, Rovno, Dnjepropetrovsk, Odesu, Nikolajev,Ivano Frankovsk, Luck, Lavov, Vinicku oblast. Ubrzo za njima udar na mete kritične infrastrukture izvele su krastareće rakete iz zone Kaspijskog jezera i severnog dela Rusije.

Glas javnosti/Kurir

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR