Glas Javnosti

U DAVOSU SE PRIPREMA NOVA PLANDEMIJA ?

Svet
Autor: Glas javnosti

U ponedeljak počinje Međunarodni skup u Davosu

Na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma (SEF), koji će biti održan u Davosu od 15 do 19 januara, zvanično će dominirati teme rata u Ukrajini i Gazi. Iza zatvorenih vrata govoriće se o nestabilnoj ekonomskoj, finansijskoj i bankarskoj situaciji na Zapadu.
Na posebnoj, za obične ljude širom sveta možda najznačajnijoj sednici,
pod nazivom "Pripreme za bolest Iks", zakazanoj za 17 januar, govoriće se o ranije najavljenoj temi nove smrtnonosnije pandemije.
Iako za sada ništa ne znamo o bolesti Iks ( ili neko već zna?),
o toj misterioznoj i smrtonosnoj bolesti je u više navrata upozoravala Svetska zdravstvena Organizacija (SZO), procenjujući da bi mogla biti smrtonosnija 20 puta od korona virusa.


I SEF i SZO, uz podršku Ujedinjenih Nacija tim povodom žele da u maju ove godine većina zemalja članica Ujedinjenih Nacija potpiše novi sporazum o sanitarnoj i zdravstvenoj zaštiti,kojim se po mnogim mišljenjima praktično predaje zdravstveni suverenitet država u korist SZO, u slučaju epidemije bolesti Iks. Po tom sporazumu SZO bi dobila pravo da isključivo ona proglašava, propisuje i nadgleda sprovođenje mera u svakoj državi potpisnici sporazuma. 


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR