Glas Javnosti

TVITER SPREMAN DA SE PRODA MASKU: Ovo su detalji ugovora vrednog 44 milijarde dolara

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija Tviter je saopštila danas da je za zaključenje kupoprodajnog ugovora sa Ilonom Maskom u vrednosti od 44 milijarde dolara po ranije ponuđenoj ceni i uslovima.

Ugovor podeže odobrenju akcionara Tvitera, a procenjuje se da bi posao mogao da bude završen 2022. godine, navodi se u saopštenju kompanije, izveštava Rojters.

Mask je prošlog petka saopštio da je odložio ugovor o kupovini Tvitera vredan 44 milijarde dolara dok ne dobije informacije o lažnim nalozima i neželjenoj pošti, odnosno spamovima, izrazivši sumnju da oni čine najmanje 20 odsto korisnika u odnosu na zvaničnu procenu Tvitera od 5 odsto.

- Moja ponuda je bila zasnovana na pretpostavljenoj tačnosti podataka u Tviterovim podnescima Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) -  napisao je Mask jutros na Twitteru, prenosi CNBC

Dodao je da je "Tviterov glavni izvršni direktor juče javno odbio da pokaže dokaz" da na tom društvenom mediju ima samo pet posto lažnih naloga i da "ugovor ne može da krene napred dok on to ne učini".
Britanska agencija je ranije danas prenela da je Mask nagovestio da će možda tražiti nižu cenu za kupovinu Tviteera, ocenivši da je moguće da na toj društvenoj mreži ima najmanje četiri puta više lažnih naloga nego što je kompanija tvrdila, pišu mediji u regionu.

- Ne možete platiti istu cenu za nešto što je mnogo gore nego što su tvrdili - rekao je on na jednoj konferenciji u Majamiju u ponedeljak uveče.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR