Glas Javnosti

Tuže sina sudu jer unuka još nisu dobili: Neobičan slučaj koji je rastužio i nasmejao svet

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan indijski par tuži svog sina sudu zahtevajući da on i njegova žena ili rode unuče u roku od godinu dana ili da im sin plati odštetu od skoro 650.000 dolara.

Sanjeev (61) i Sadhana Prasad (57) kažu da su iscrpili svoju ušteđevinu podizanjem i školovanjem sina pilota i plaćanjem raskošnog venčanja. Sada žele "naplatu" svega toga.

- Moj sin je u braku šest godina, ali još uvek ne planiraju bebu -  rekao je par u svojoj tužbi podnetoj sudu u Haridvaru prošle nedelje.

Kompenzacija koju traže - 50 miliona rupija (ili oko 646.000 dolara) - uključuje troškove svadbenog prijema u hotelu sa pet zvezdica, luksuzni automobil vredan 80.000 dolara i plaćanje medenog meseca para u inostranstvu.

- Morali smo da uzmemo i kredit za izgradnju naše kuće i sada prolazimo kroz mnoge finansijske poteškoće. I psihički smo prilično iscrpljeni jer živimo sad sami -  rekao je par u svojoj peticiji.
Advokat para, Arvind Kumar, rekao je da će peticiju uzeti na saslušanje pred sudom u Severnoj Indiji 17. maja ove godine.

Indija ima snažan zajednički porodični sistem sa mnogim generacijama - uključujući bake i deke, nećake, tetke i ujake – koji često žive u istom domaćinstvu.

Međutim, poslednjih godina trend se promenio, tako da mladi parovi radije odlaze od roditelja ili braće i sestara, a žene kao što je u ovom slučaju odlučuju da rade umesto da se fokusiraju na rađanje dece i ostanak kod kuće kao domaćice

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR