Glas Javnosti

Turski parlament nastavlja razgovore o ulasku Švedske u NATO

Svet
Autor: Glas javnosti

Komisija za spoljne poslove turskog parlamenta odlučila je danas da nastavi razgovore o nacrtu zakona kojim bi se odobrila kandidatura Švedske za članstvo u NATO nakon višesatne debate.

Predsednik Komisije Fuat Oktaj rekao je da bi komisija mogla da predloži da se predlog zakona vrati na dnevni red sledeće sedmice, ali nije jasno izneo vremenski rok.


Dalji razgovori o predlogu zakona biće vođeni jer aktuelna diskusija još nije okonačna, navela je agencija. Ova odluka je dodatno odložila proces koji je u toku već godinu ipo dana. Švedska je u maju prošle godine podnela zahtev za članstvo u NATO, a njen zahtev još nisu ratifikovali parlamenti Turske i Mađarske.


Posle višemesečnog pritiska, Erdogan je rekao nakon samita NATO u Viljnusu u julu da će proslediti ratifikaciju kandidature Švedske za NATO parlamentu u oktobru kada se ponovo sastaje posle letnje pauze.


Turska je od Švedske tražila da Ankari izruči osumnjičene za terorizam, a odnosi dve zemlje su pogoršani i zbog čestih spaljivanja Kurana u Stokholmu.

Glas javnosti/N07S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR