Glas Javnosti

MILIJARDER VODI IKS U PROPAST! Vrednost društvene mreže opala za 71 odsto

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

Vrednost platforme X opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask i promenio naziv Tviter, objavila je američka multinacionalna korporacija za finansijske usluge Fideliti koja ima udeo u platformi.

 

Zajednički fond Fidelitija, koji poseduje udeo u platformi X, umanjio je vrednost svojih udela, a podatke o tome dobio je američki sajt Axios i procenjuje da sada vrednost platforme iznosi oko 12,5 milijardi dolara.

Taj fond je naveo da je do novembra prošle godine vrednost njegovih deonica u platformi X opala za 71,5 odsto od kada je Mask kupio taj društveni medij.


Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru 2022. godine, a promenio je naziv platforme u X u julu ove godine. Broj mesečnih korisnika platforme X opao je za 15 odsto tokom prve godine od Maskovog preuzimanja usled zabrinutosti zbog porasta govora mržnje na platformi. Od Maskovog preuzimanja, X je otpustio najmanje 50 odsto osoblja.

EU je u septembru izdala upozorenje Masku nakon što je otkrila da X ima najveći broj objavljenih dezinformacija od svih velikih platformi društvenih medija. Mask je vratio niz ljudi na platformu X kojima je ranije bio zabranjen pristup, uključujući bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Glas javnosti/U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR