Glas Javnosti

Ilon Mask ne odustaje: Traži od kompanije Dizni da otpusti svog direktora

Svet
Autor: Glas javnosti

Volt Dizni se okreće u grobu zbog onoga što je Bob uradio kompaniji”

Prvi čovek Diznija, Bob Ajger trebalo je “da bude odmah otpušten” nakon što je doneo odluku da kompanija koju vodi prestane sa oglašavanjem na mreži X, rekao je Ilon Mask, vlasnik ove društvene mreže koju su u poslednjih mesec dana napustili mnogi veliki oglašivači zbog njegovih ultradesnih i antisemitskih izjava.

Volt Dizni se okreće u grobu zbog onoga što je Bob uradio kompaniji”, rekao je Mask u seriji svojih tvitova koji su objavljeni samo sedam dana nakon što je javno, tokom jednog intervjua, multimilijarder uputio poruku onima koji su odlučili da odustanu od reklamiranja na X-u


Nakon te poruke u kojoj je Mask pitao "Mene ste našli da ucenjujete parama?", usledila je nova serija otkazivanja reklamiranja, a sve većem broju kompanija pridružila se i jedna od najvećih maloprodajnih mreža - Volmart.
Kompanija Dizni nije reagovala nakon što su mediji od njih tražili komentar na Maskovu izjavu, navodi BBC.

Ajger je vraćen iz penzije u Dizni, da bi pomogao kompaniji da prođe kroz turbulentna vremena, zaustavi dalji pad vrednosti akcija i zaustavi gubitke striming platforme Dizni+.

On je inače u poslovnim krugovima poznat kao čovek koji je uvećao tržišnu vrednost kompanije Dizni pet puta.

Pod njegovom palicom Dizni je preuzeo studio za animaciju Piksar, giganta strip industrije Marvel, filmske kompanije 21 Senčeri foks i Lukasfilm.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR