Glas Javnosti

TRAGIČNI DETALJI MASAKRA U TEKSASU: Učitelj koji je preživo krvoproliće svedočio o užasu

Svet
Autor: Glas javnosti

Učitelj koga je upucao Salvador Ramos koji je u osnovnoj školi u Teksasu ubio 19 učenika i dva nastavnika, rekao je da se pravio mrtav duže od sat vremena kako bi preživeo masakr.

Arnulfo Rejes govorio je u intervjuu za ABC News i dao jedan od detaljnijih izveštaja o užasu u osnovnoj školi Rob 24. maja, koji se završio smrću 11 njegovih učenika.

Rejes je rekao da je njegovo odeljenje gledalo film kada je 18-ogodišnji Ramos upao u njihovu učionicu.


 Deca su glasno počela da me zapitkuju: "Učitelju, šta se dešava?", a ja sam rekao da ne znam šta se dešava, ali da se svi sklonimo ispod klupa i da se pravimo kao da spavamo - ispričao je Rejes.

Kada su se Rejes i deca sakrili ispod klupa, učitelj koji ima 17 godina iskustva se okrenuo i i video Ramosa kako je zapucao po učionici. Jedan metak je pogodio Rejesa u ruku i pluća. Drugi metak ga je pogodio u leđa.

- Jedan od učenika iz susedne učionice je rekao policajcima: "Ovde smo, ovde smo", ali je policija već otišla - rekao je učitelj.

Rejes je rekao kako se pravio mrtav sat i 17 minuta, ali da je mogao da čuje Ramosa kako ide iz njegove učionice u susednu da bi nastavio svoj masakr.


Policajci su se vratili po drugi put i konačno provalili vrata učionice u kojoj je bio Ramos, pre nego što su smrtno pucali u napadača.

Do tada je Rejesovih 11 učenika bilo mrtvo.

Rejes se trenutno oporavlja u medicinskom centru u San Antoniju.

Odgovorni pravni službenici u Uvaldeu su se suočili sa strogim nadzorom zbog njihovog odloženog odgovora na "skidanje" strelca prenosi Telegraf

Šef policije školskog okruga Pit Aredondo nije nosio radio tog dana i takođe je incident tretirao kao sumnjivu situaciju na barikadama za razliku od situacije sa aktivnim strelcem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR