Glas Javnosti

HOROR U TEKSASU: Zatvorenik pobegao iz zatvorskog autobusa, pa ubio petočlanu porodicu

Svet
Autor: Glas javnosti

Osuđenog ubicu koji je prošlog meseca pobegao iz zatvorskog autobusa u Teksasu ubili su policajci u četvrtak uveče nakon što je navodno ubio pet članova porodice, uključujući četvoro dece, u njihovoj kući, saopštile su vlasti

Gonzalo Lopez (46) koji je bio u bekstvu od 12. maja, ubijen je u pucnjavi u stambenoj četvrti u Džordantonu u Teksasu oko 22:30, saopštilo je teksaško odeljenje za krivično pravo prenosi NewYork Post.

Neposredno pre Lopezove smrti, on je imenovan za glavnog osumnjičenog za ubistvo jedne odrasle osobe i četvoro dece u Sentervilu, mestu oko 400 kilometara udaljenog od mesta gde je on upucan, saopštile su vlasti.

Lopeza su na kraju primetile službe za sprovođenje zakona kako vozi beli Ševrolet Silverado koji je ukrao sa mesta ubistva.
Policija je krenula u poteru i Lopez se zabio u drvo.

Izašao iz vozila i počeo da puca na policajce, koji su uzvratili vatru, ubivši ga, rekao je Džejson Klark, portparol Teksaškog odeljenja za krivično pravosuđe.

U pucnjavi nije povređen nijedan pripadnik policije.

Klark je na konferenciji za novinare u četvrtak uveče rekao da je Lopez bio naoružan puškom i pištoljem, za koje se veruje da su ukradeni iz kuće žrtava ubistva.


Identitet žrtava nije otkriven u četvrtak uveče. Oni su bili iz Hjustona, ali su vikende provodili u kući u Sentervilu, kažu izveštaji.

Lopez je izbegao hapšenje pošto je uspeo da se izvuče iz autobusa punog zatvorenika i ubode vozača pre nego što je pobegao u šumu u okrugu Leon - ruralnom području između Dalasa i Hjustona koje ima samo 16.000 ljudi.

Zatvorenik, koji je služio doživotnu kaznu zatvora za ubistvo 2006. godine, prevezen je u sedište teksaškog zatvora u Hantsvilu - oko 80 kilometara severno od okruga Leon - na lekarski pregled kada je pobegao, rekli su zvaničnici.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR