Glas Javnosti

TINEJDŽERI ORGANIZOVALI PROSTITUCIJU: Podvodili pet maloletnica i jednog dečaka

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemačka policija istražuje dvojicu tinejdžera za koje sumnja da su podvodili pet devojčica i jednog dečaka u Vupertalu. Prema prvim informacijama iz policije, većina njih se dobrovoljno bavila prostitucijom.

"To je nešto što nas malo iznenađuje i to je nešto kao novi trend. Imamo devojčice od 14 godina koje su same prostitutke i traže makroe jer još ne znaju dobro ovu aktivnost i žele pomoć", rekao je glavni javni tužilac Volf-Tilman Baumert.


Motivacija maloletnika može biti želja za luksuznim stvarima ili rešavanje novčanih problema. Ukupno pet devojaka i jedan mladić navodno su se bavili prostitucijom, a neke od njih su navodno počele sa 14 godina. Podvodništvo se odvijalo između avgusta 2022. i januara 2023. U najmanje jednom slučaju, na devojku je vršen pritisak da ne odustane.

Baumert je dodao da su dvojica osumnjičenih od ranije poznati policiji i da su od ranije "umešani u krivični postupak". Od 2017. obojica su navodno bili deo Guči bande i pretukli su penzionera u Vupertalu. Muškarac je kasnije od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.


Gotovo sav novac od prostitucije završio je kod osumnjičenih. Mladi ljudi koji su podvodili od toga su dobijali samo džeparac. Navodi se i da su osumnjičeni birali lokacije. Osim apartmana, to su uglavnom bili hoteli.

"Sada imamo mnogo hotela u kojima gotovo da nema vidljivog osoblja. I više nema kontrole ko zapravo dobija sobe. Onda vam je manje-više potrebna samo kartica da biste je rezervisali i dobili", rekao je Baumert.


Istraga još nije završena. Za sada je jasno da mlade prostitutke dolaze iz svih društvenih slojeva, kaže Baumert. Jedan od dvojice osumnjičenih makroa je u pritvoru po drugim optužbama, dok je drugi na slobodi.


Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR