Glas Javnosti

Nemačka zabranjuje prostituciju?

Svet
Autor: Glas javnosti

Kancelar Olaf Šolca je izgleda otvoren za moguću zabranu prodaje seksualnih usluga u Nemačkoj.

Ovaj zahtev su vladi u Bundestagu uputile opozicione demohrišćanske stranke CDU/CSU.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da bi želeo da vidi dalja zakonska ograničenja za seksualni rad u Nemačkoj, dodajući da prodaja seksualnih usluga "nije prihvatljiva" i da ne bi trebalo da bude nešto "normalno".

„Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene“, rekao je Šolc u nemačkom parlamentu Bundestaga. "To je nešto što me je moralno uvek mučilo", dodao je Šolc.


„Verujem da treba da pogledamo zakon i da vidimo kako se on najbolje može suzbiti“, dodao je nemački kancelar tokom aktuelnog sata u kojem je odgovarao na pitanja parlamentaraca.

Demohrišćani iz partija CDU/CSU, najveće opozicione poslaničke grupe u Bundestagu, podneli su zahtev za zabranu kupovine seksualnih usluga po tzv. na „nordijski model”.


Prema ovom predlogu, makroe i mušterije treba kazniti, a javne kuće zabraniti. Istovremeno, prostitutke bi morale da se zaštite, kako bi im omogućile da lakše izađu iz tog miljea. Demohrišćani su pozvali na slične propise u Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Kanadi, Francuskoj, Irskoj i Izraelu.


„Nažalost, Nemačka se pretvorila u centar seksualne eksploatacije i zlostavljanja“, rekla je potpredsednica poslaničkog kluba CDU/CSU Dorote Bar, odgovorna za porodicu i kulturu.


Ona je istakla da se 25.000 žena u Nemačkoj bavi prostitucijom i želela da čuje od nemačke kancelarke da li će podržati predlog demohrišćana da se zabrani prodaja seksualnih usluga.

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR