Glas Javnosti

TEL AVIV PONOVO ZASUT RAKETAMA: Izrael se ne povlači, TEŠKO POVREĐENO JEDNO DETE, broj žrtava raste na OBE STRANE!

Svet
Autor: Glas Javnosti

Sukobi u Jerusalimu koji prete da se prenesu na ceo Izrael i Palestinu ne jenjavaju uprkos naporima međunarodne zajednice da smiri tenzije u bliskoistočnom regionu.

Kako javljaju mediji, iz pravca Gaze ispaljeno je više od 100 projektila. Povređeno je najmanje četvoro ljudi, među kojima je i sedmogodišnji dečak.

Jedna raketa zarila se u parking u Tel Avivu i pričinjena je velika materijalna šteta, ali srećom nema žrtava. Više raketa ispaljena je i u pravcu Virsaveje.

 

Hamas je preuzeo odgovornost za napad, govoreći da je ovo odmazda za ubijanje njihovih komandanata.

 

Mediji navode da je gađan i međunarodni aerodromu u Eilatu.

Agencije prenose da je izraelska vojska (IDF) danas je izvela seriju napada na Hamas u pojasu Gaze, u kojima su uništeni centralna banka, sedište unutrašnje bezbednosti, kao i kuća najvišeg komandanta Hamasa.

IDF je potvrdio da je uništio zgrade centralne banke Hamasa i štab unutrašnje bezbednosti, a jedna od meta napada je bila kuća Ijada Teaeba, visokog komandira koji je nadgledao nekoliko bataljona u vojnom krilu Hamasa, piše Džerusalem post.

Egipatska delegacija stigla na razgovore

Egipatska delegacija posrednika koja se prethodno sastala sa zvaničnicima Hamasa u pojasu Gaze stigla je u Tel Aviv kako bi posredovala u deeskalaciji sukoba.

Dvojica neimenovanih zvaničnika rekla su da su egipatski posrednici prešli iz Gaze u Izrael kopnenim putem, prenosi AP.

Egipat je i ranije posredovao između dve strane.

 Televizija Al Arabija prenela je prethodno da je Kairo kontaktirao Tel Aviv i Gazu i pozvao obe strane na hitnu obustavu sukoba, ali su one zasad to odbile.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR