Glas Javnosti

PODACI IZ UNICEFA: Više od 13.000 dece ubijeno u Pojasu Gaze u izraelskoj ofanzivi

Svet
Autor: Glas javnosti

Unicef navodi da veliki broj palestinske dece u Pojasu Gaze pati od teške neuhranjenosti.

Više od 13.000 dece ubijeno je u Pojasu Gaze od početka ofanzive Izraela, saopštio je danas Fond Ujedinjenih nacija za decu (Unicef).

Unicef navodi da veliki broj palestinske dece u Pojasu Gaze pati od teške neuhranjenosti. 


Izvršna direktorka Unicefa Ketrin Rasel rekla je danas za Si-Bi-Es da je u sukobu u Pojasu Gaze zabeležena gotovo najveća stopa smrtnosti među decom od svih sukoba u svetu.

Rasel je istakla da se tokom posete bolnicama u kojima su smeštena palestinska deca koja pate od teške neuhranjenosti uverila da su bebe i deca bili toliko iscrpljeni da nisu imali snage ni da plaču.

Rasel je napomenula da postoje veoma veliki birokratski problemi kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći Pojasu Gaze kamionima.

Međunarodne kritike na račun Izraela pojačale su se zbog velikog broja civila poginulih u Pojasu Gaze, zbog toga što se Palestinci u enklavi nalaze na ivici gladi i zbog navodnog blokiranja isporuke humanitarne pomoć, navodi Rojters.

Izrael je odbacio te optužbe. 

Ujedinjene nacije su saopštile u subotu da je u severnom Pojasu Gaze svako treće dete uzrasta do dve godine akutno neuhranjeno.


Glas javnosti/ U01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR