Glas Javnosti

Sunak poslao jasnu poruku izraelskom narodu: Želim da pobeda u ovom ratu bude VAŠA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Riši Sunak je rekao Benjaminu Netanjahuu da Velika Britanija "želi da Izrael pobedi".

Tokom brifinga za štampu, Netanjahu se zahvalio Velikoj Britaniji na njenoj stalnoj podršci.


On je rekao da Velika Britanija podržava Izrael u njegovom najmračnijem periodu, kao što je „civilizovani svet“ učinio za UK „pre 80 godina“ u Drugom svetskom ratu.


„Pre 80 godina civilizovani svet je stajao uz vas u vašem najmračnijem periodu. Ovo je naš najmračniji period... Moramo da pobedimo zajedno. Ovo će biti dug rat i biće nam potrebna vaša stalna podrška“, rekao je on.



Netanjahu je rekao da su Hamasovi borci „novi nacisti i novi ISIS“ i da je ovaj aktuelni rat na Bliskom istoku „bitka za slobodan svet“.

„Ovde imamo dve sile. Jedna je čin zla predvođen Iranom, koji želi da vrati Bliski istok u srednji vek“, kaže on.


„Druga sila je sila napretka i humanosti. dodao je Netanjahu. Izraelski lider kaže da je ovo "najmračniji period" u njegovoj zemlji i "najmračniji period na svetu".



Rišu Sunak je izjavio da "podržava pravo Izraela da se brani u skladu sa međunarodnim pravom" i da "ide na Hamas".

„Znam da preduzimate sve mere predostrožnosti da izbegnete povredu civila u direktnom ugovoru protiv terorista Hamasa koji nastoje da dovedu civile u opasnost“, rekao je Netanjahuu.


„Priznajemo da je i palestinski narod žrtva Hamasa“, kaže on i dodaje da pozdravlja odluku Izraela da otvori humanitarne rute u Gazi.


On dodaje: „Opisali ste ovo kao najmračnije doba za Izrael, pa onda sam ponosan što stojim ovde sa vama u najmračnijem periodu Izraela kao vaš prijatelj. Stajaćemo uz vas u solidarnosti i uz vaš narod i takođe želimo da pobedite. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR