Glas Javnosti

STRAŠNO: Palestinskog dečaka rastrgao lav u zoo vrtu u pojasu Gaze

Svet
Autor: Glas javnosti

Palestinskog dečaka Hamada Iktieta (6) rastrgao je lav u privatnom zoološkom vrtu u pojasu Gaze u ponedeljak, saopštila je policija na toj teritoriji kojom vlada islamski ekstremistički pokret Hamas. Policija je navela da se dečak popeo na ogradu u zoo vrtu u gradu Kan Junisu na jugu pojasa i došao do otvora lavljeg kaveza. Drugi detalji nisu obelodanjeni sem da je istraga u toku.

Rođaci dečaka su osporili navode policije i rekli da je on tokom posete parku Asda, sa majkom i drugim članovima porodice, došao samo do spoljne ograde gde je stajao lav i da je tada napadnut.

Hamada je prva poznata žrtva napada životinja u privatnim zoo vrtovima u toj gusto naseljenoj, siromašnoj palestinskoj teritoriji.


U pojasu Gaze se nalazi nekoliko privatnih zoo vrtova, a životinje se tamo drže u jako lošim uslovima.

Ni one nisu pošteđene čestih sukoba između Izraela i pripadnika ekstremističkih organizacija, nebrige, izgladnjivanja i nedostatka veterinarske nege.

Međunarodne grupe za zaštitu životinnja su organizovale nekoliko misija da evakuišu životinje, posebno lavove na bezbedna mesta u Jordanu i Africi, prenosi N1.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR