Glas Javnosti

STIGAO DEMANT IZ GASPROMA: Ukrajinci ispaljuju ćorke, TRANZIT gasa se NASTAVLJA!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruska strana saopštila je danas da nema nikakvih prepreka za obustavu tranzita ruskog gasa preko Ukrajine.

Iako je ukrajinski gasni transporter GTSOU najavio da će obustaviti tranzit trećine gasa kojim se snabdeva Evropa uskoro je stigao demant iz Gasproma.

Kakko navodi Interfaks, Gasprom je ovu ideju nazvao "tehnički nemogućom" a radi se o prebacivanju nedostupnih kapaciteta sa tačke Sohranovka na tačku Sudža koja se nalazi pod ukrajinskom kontrolom.


Ukrajinska strana danas je zvanično obavestila Gasprom o ovome pravdajući se "okolnostima više sile" i naglašavajući da od sutra neće prihvatati gas preko gasn stanice Sohranovka te su predložili da se sav gas od sutra ujutro u sedam časova tranzitira preko stanice Sudža.

S tim u vezi, Gasprom izjavljuje da nije dobio nikakvu potvrdu o okolnostima više sile i da ne vidi nikakve prepreke za nastavak rada u prethodnom režimu - rekao je predstavnik ruske kompanije Sergej Kuprijanov.

On je naglasio da Gasprom u potpunosti ispunjava sve svoje obaveze prema evropskim potrošačima, isporučuje gas za tranzit u skladu sa svim ugovorima i ugovorom sa operaterom, kao i da su usluge tranzita u potpunosti plaćene.

Kako je ranije objavljeno,ruske snage su stanicu Novopskov koja se nalazi u luganjskoj oblasti zauzele odmah po izbijanju sukoba u Ukrajini a kroz nju upravo protiče trećina ruskog gasa koji se isporučuje za Evropu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR