Glas Javnosti

ŠTA TO TAJNO potpisuju MOSKVA I MINSK: Prećutali važan STRATEŠKI ORUŽANI UGOVOR!

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija i Belorusija, potpisale su važan sporazum o razmeštanju strateškog naoružanja, a ceo protokol skoro da je sproveden tajno, van očiju javnosti.

Ruska vojna televizijska stanica TV Zvezda, pre nekoliko dana objavila je informaciju da su Moskva i Minsk produžili sporazum o razmeštanju ruskih vojnih objekata na teritoriji Belorusije.

Rok za zakup vojnih objekata produžen je za još 25 godina, navodi se u protokolu koji su potpisali Vlada Ruske Federacije i Belorusije.

Belorusija i Rusija su 1995. godine potpisale međuvladine sporazume o postupku korišćenja radarskog-centra "Baranoviči", zatim centar za rano upozorenja o raketnom napadu, koji se nalazi u "Gancevičima", i o korišćenju i održavanja radio-stanice "Vilejka", komunikacione tačke ruske mornarice.

Oba sporazuma ostaju na snazi 25 godina i mogu se produžiti pismenim sporazumom.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu i njegov beloruski kolega Viktor Hrenjin potpisali su 20. oktobra dokumente za produženje važenja ovih sporazuma.

Načelnik ruskog vojnog resora najavio je 139 događaja vojne saradnje između Ruske Federacije i Belorusije u 2022. godini.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR