Glas Javnosti

REČI RUSKOG EKSPERTA ULIVAJU STRAH: Ameri imaju OGROMNU SILU U SVEMIRU o kojoj NIKO NE MOŽE NI DA SANJA, ali Rusi imaju ODGOVOR!

Svet
Autor: Glas javnosti

Moskva poseduje tajne tehnologije za suočavanje sa Sjedinjenim Državama u svemiru, ali su joj potrebne oštrije taktike za borbu protiv Vašingtona u informacionom okruženju. O ovome je nedavno govorio pisac i popularni bloger Dmitrij Konanikin, prenosi Webtribune.

Sateliti Starlink Elona Maska sposobni su za izvođenje složenih vojnih operacija. Dmitrij Rogozin, generalni direktor Roscosmos, je povodom toga izjavio da američke komunikacione svemirske letelice mogu da promene putanju krstarećih raketa.

Takođe vam omogućavaju da kontrolišete akcije jedinica američkih specijalnih snaga i mreže agenata. Osim toga, sateliti mogu da distribuiraju antiruski sadržaj na mobilne telefone putem Interneta.

Vašington je velikodušan kada su u pitanju takve tehnologije. Samo ove godine SpaceX je dobio 900 miliona dolara iz američke blagajne za razvoj satelitske mreže.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U stvari, generalni direktor državne korporacije Roskosmos potvrdio je da učešće američkih komercijalnih kompanija u militarizaciji svemira nije nagađanje stručnjaka, kao ni mašta blogera.

Ovo je realnost o kojoj je trebalo otvoreno pričati još ranije. Dmitrij Konanikin, bivši inženjer sistema za punjenje gorivom raketnih i svemirskih kompleksa, a sada popularni bloger, govorio je o tome kakvu poziciju Moskva treba da zauzme u sve većoj trci u svemirskom naoružanju.

“Ni za koga više nije tajna da rukovodstvo svemirskih snaga SAD namerno integriše komercijalni i vojni sektor svemirske industrije u jedinstveni prostor”, rekao je on.

Prema njegovim rečima, postoji kontinuirana i bliska razmena podataka, stvorena je platforma za davanje naloga, koordinirani su napori za sprovođenje istraživačko-razvojnog rada. Sve je učinjeno kako bi se komercijalne platforme što brže i pouzdanije integrisale u sistem Pentagona, siguran je Konanikin.

Podsetio je i da su, svojevremeno, sateliti Starlink već učestvovali u složenim vojnim vežbama američkog vazduhoplovstva, prenoseći signale vojnim avionima i tankerima, kao i „šaljući“ informacije na kopnene komunikacione tačke.

Sve ukazuje na to da je misija ovih satelita unapred određena, čak i u fazi planiranja: dizajnirani su na takav način da imaju pristup tajnim, šifrovanim komunikacijskim protokolima i da obrađuju upravo takve signale.

„Ne možete, na primer, samo uzeti peglu i pucati iz nje. Da bi pegla počela da ispaljuje municiju, mora imati barem cev i mesto za patrone. Tako je u situaciji sa Starlink satelitima: oni su u startu bili dizajnirani kao letelice dvostruke namene. Dizajnirani su i proizvedeni da ispune, između ostalog, vojne zadatke”, naglasio je bloger.

Prema rečima Dmitrija Konanikina, Sjedinjene Države su već duže vreme sistematski angažovane na višeslojnoj militarizaciji svemira, iako to ne priznaju.

„Konačno, Rusija je počela otvoreno da govori o problemu“, rekao je bivši raketni inženjer.

Što se tiče toga da li Moskva poseduje tehnologije za suprotstavljanje američkim svemirskim trikovima, Dmitrij Konanikin smatra da takve tehnologije postoje u ruskom arsenalu, ali da se drže u tajnosti.

“Ako imaju konkurenti, imamo i mi”, primetio je on, i istovremeno podsetio da su informacije o razvoju savremenih tehnologija, koje se tiču tako osetljivih oblasti kao što je svemi, tajne i poverljive.

Prema rečima Konanikina, ruskog Generalštaba i vrhovnog komandanta Oružanih snaga RF, ruski predsednik Vladimir Putin zna koje korake treba preduzeti da se suprotstavi pretnji iz svemira i svakako će preduzeti potrebne mere. Međutim, ove informacije se zasad ne šire.

Međutim, prema rečima bivšeg raketnog inženjera, pored tehnoloških mera, potrebne su i informativne mere. Ovde Vašington, za sada, pobeđuje.

Dmitrij se prisetio da američka svemirska komanda deluje širom sveta, stvarajući „jedinstveno svemirsko okruženje“ sa svojim partnerima.

„Naravno, sve ovo prati tradicionalni ritualni ples, koji govori o svemirskoj pretnji iz Rusije i Kine“, rekao je on. „Američke diplomate i visoki vojni zvaničnici hrle po čitavom svetu i stalno govore ko su strašni Rusi i Kinezi, ponavljajući mantru o militarizaciji svemira od strane Moskve i Pekinga.“

U ovom informacionom ratu, Rusija mora da povrati svoju prednost, uveren je Konanikin.

 „Amerika je angažovana u sinhronizovanim globalnim naporima da se stvori sigurna strateška superiornost u svemiru“, rekao je on. „Sjedinjene Države su odavno proglasile svemir zonom nacionalne bezbednosti i čine sve što mogu da Ameriku učine nepobedivom.“

Rusija bi trebalo da govori o ovoj pretnji, obavestiti sve o tome kako se ponašaju protivnici Moskve.

“Ne možete zabadati glavu u pesak, ne možete ćutati, ovoj temi je potrebna stalna pažnja”, rekao je Konanikin.

Prema njegovim rečima „horor priče“ o ruskom oružju u svemiru, koje SAD revnosno šire, dobar su razlog da se pokaže kako stvari zaista stoje.

„Možete da objavite kratke izveštaje najmanje jednom nedeljno, ili jednom mesečno, koji sadrže sve činjenice o tome koliko su Sjedinjene Države aktivne u smislu militarizacije svemira“, predložio je bloger. „Rusko Ministarstvo spoljnih poslova i naša druga ministarstva trebalo bi da održe konferenciju o američkoj pretnji.“

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR