Glas Javnosti

SRBIN PRIZNAO DA JE OJADIO EKLSTONOVU! U PLJAČKI VEKA pronašli lopove, ali ne PLEN, sumnja se i na BEOGRAD?

Svet
Autor: Glas javnosti

Italijan, poreklom sa Balkana, Jugoslav Jovanović, izjasnio se krivim za sve optužbe vezane za pljačku od oko 60 miliona evra iz vile bogatašice Tamare Eklston.

Jugoslav Jovanović, 24-godišnji Srbin iz Milana, priznao je učestvovanje u krijumčarenju novca i nakita ukupne vrednosti 26 miliona funti. Taj novac je ukrao iz domova slavnih osoba u Velikoj Britaniji, ali imao je pomagače.

Britanski "Telegraf" piše da je Jugoslav bio deo međunarodne bande lopova koji su, između ostalog, provalili u vilu Tamare Ekleston u Kensingtonu i opljačkali je. To je bila najveća kućna provala u istoriji Britanije.

Ukrali nakit i gotovinu u vrednosti od 25 miliona funti

Tamara je za vreme pljačke, koja se desila u decembru 2019. godine, sa suprugom i ćerkom bila na odmoru u Finskoj. Tada su joj ukrali nakit i gotovinu u vrednosti od 25 miliona funti.

Osim Tamare, žrtva provale bio je i bivši fudbaler Frank Lampard i pokojni Višaj Šrivadanapraba, vlasnik fudbalskog kluba Lester Siti. Policija nije uspela da vrati nakit i gotovinu iz tri spomenute pljačke.

Kako se Jugoslav, ključni osumnjičeni, izjasnio krivim, istražitelji su konačno sklopili punu sliku o "pljačkama veka", međutim jedno pitanje je ostalo bez odgovora - gde je završio plen. Pretpostavlja se da je ukradeno izneto u inostranstvo.

Jovaniću je nakon izručenja iz Italije trebalo da se sudi u Ajzeluvortu, ali on je u sredu priznao krivicu. Pre toga je priznao da je kriv i za provalu počinjenu u razdoblju od 29. novembra do 18. decembra 2019.

Četvrti provalnik još nije uhvaćen

Kazna će Jugoslavu biti izrečena 15. novembra, kao i Italijanima Alesandru Malteseu i Alesandru Donatiju, koji su takođe izručeni Velikoj Britaniji.

Četvrti provalnik Daniel Vuković nikada nije uhvaćen, a navodno se nalazi u Beogradu, dok su rumunski državljani Aleksandru Stan, Sori Markovici, Marija Mester i Emil Bogdan Savastru u maju ove godine oslobođeni optužbi da su učestvovali u planiranju spomenutih provala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Srbin u 28.10.2021 16:16:38 h
     0 

Baš lepo. U poslednjim decenijama pretprošlog i prvim decenijama prošlog veka Srbiju su proslavljali Tesla, Pupin, Dositej i slavne vojskovođe Mišić, Bojović, Stepanović, a u poslednjim decenijama prošlog i prvim decenijama ovog veka proslavili su je Arkani, Šešelji, Miloševići, banditi Pink panteri a od nedavno i ovaj Jovanović, zatim Koluvija i ekipa Velje Nevolje.