Glas Javnosti

SRBI koji su ŠVERCOVALI TONU KOKAINA pred Portugalskim tužilaštvom: Drogu čuvali u DUPLOM DNU BRODA i LUKSUZNOJ VILI!

Svet
Autor: Glas javnosti

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice muškaraca, među kojima su državljani Srbije, Crne Gore i Velike Britanije. Ova organizovana kriminalna grupa se tereti da je bila deo međunarodne grupe koja je duže vreme švercovala tonu kokaina kod grada Faro.

Kao što je ranije objavljeno, operacija "Tera firme" trajala je mesecima, a 27. oktobra prošle godine uhapšeni su pripadnici kriminalne organizacije s paketima kokaina čija je tržišna vrednost procenjena na više desetina miliona evra.

Kako strani mediji navode krimilaci su se vešto snašli i dobro sakrili pakete sa drogom. 

- Deo droge pronađen je na brodu, pre nego što je ubačen u duplo dno i pripremljen za dalji transport, a drugi deo bio je u luksuznoj vili. Istražitelji su zaključili da je ta droga trebalo da bude prebačena jedrilicom u druge evropske zemlje - objasnio je izvor portugalskih medija i podsetio da je kokain stigao iz Meksika.

- Količina pronađenog kokaina, njegova čistoća, sofisticirana tehnologija koju su koristili, ali i sam sastav grupe koju su činili državljani više zemalja ukazuju da je reč o međunarodnoj grupi, koja je Portugal zbog geografskog položaja koristila kao ulaznu tačku za šverc narkotika. Nakon podizanja optužnice iz tamošnjeg tužilaštva je saopšteno da je produžen pritvor četvorici muškaraca starih između 28 i 63 godine.

S obzirom da se radi o međunarodnoj grupi i da je ovaj proces od izuzetnog značaja on je proglašen tajnim. 

- Kako je ovaj postupak proglašen tajnim, portugalski mediji nisu objavili identitet okrivljenih. Postoje sumnje da su oni bili deo međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa iz Južne i Severne Amerike i Maroka - preneli su mediji.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR