Glas Javnosti

Bivši menadžer Sitija otkrio da boluje od opake bolest

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Bivši menadžer Engleske i Mančester Sitija objavio da ima karcinom u termalnoj fazi

Bivši menadžer Engleske Sven-Goran Erikson (75 godina), otkrio je da boluje od karcinoma u termalnoj fazi i ima najviše godinu dana života. Šveđanin je svojim fanovima rekao:


- Moram da se borim što je duže moguće.

Veliki menadžer, čije je vođenje reprezentacije Engleske u periodu od pet godina između 2001. i 2006. godine bilo nezaboravno, u svoje vreme je činio mnogo više od većine. I nije se sve svodilo samo na osvajanje UEFA kupa sa ”svojim” Geteborgom, vođenjem Benfike do finala Kupa evropskih šampiona, ili osvajanja Serije A sa Lacijom.


Sada penzionisani Šveđanin proveo je veći deo svoje menadžerske karijere postižući uspehe jednako često kao i napadači koji su igrali za njega. Njegove vatrene afere bile su ozloglašene, posebno one koje su se dogodile tokom njegovog mandata u Engleskoj. TV voditeljka Ulrika Jonson i sekretarica Fudbalskog saveza Farija Alam bile su samo dve od nekoliko ljubavnica koje nisu mogle odoleti čarima elegantnog Šveđanina.

Ali spavanje sa zanosnim lepoticama daleko je od jedinog poroka Eriksena. Bilo da je pravio dogovore sa lažnim šeicima, govorio Ser Aleksu Fergusonu da se skloni, ili da su ga varali prevaranti povezani sa Severnom Korejom, Sven gotovo da nije silazio sa naslovnica dok je bio fudbalski šef.


Sven Goran Erikson
 nikada nije bio vrhunski igrač. Desni bek rodom iz Sunea imao je osrednju karijeru sa klubovima poput Torsby IF, gde je debitovao sa 16 godina, pre nego što se pridružio drugoligašu KB Kariskoga. Povukao se sa fudbala u 27. godini, rekavši:

-Gledan sam kao prilično prosečan defanzivac, ali kao neko ko retko pravi greške.

Kada je obukao trenerski dres - kasnije i celo odelo - ljudi su počeli da ga primećuju. Između 1977. i 2001. godine osvojio je 18 trofeja u Švedskoj, Portugaliji i Italiji, uključujući UEFA kup i Kup pobednika kupova. Trenirao je klubove poput Benfike, Rome, Fjorentine, Sampdorije i Lacija pre nego što je Engleska tražila zamenu za Kevina Kigena.


U pet godina sa Engleskom, njegov život postao je veoma javan. Kao vođa "Zlatne generacije", stigao je do četvrtfinala Svetskog prvenstva 2002. godine i ponovo na Evropskom prvenstvu 2004. godine pre nego što su izgubili od Portugalije. Na Svetskom prvenstvu 2006. godine izgubili su od Portugalije ponovo. Nastavio je da trenira Mančester Siti i još nekoliko nacionalnih timova pre nego što se povukao s Filipinima 2018. godine.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR