Glas Javnosti

ŠOJGU ZAPRETIO NATO BRODOVIMA: Testiraju snagu ali I MI ODRŽAVAMO VEŽBE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, izjavio je da NATO brodovi koji krstare Crnim morem u blizini ruske obale, pokušavaju da testiraju snagu.

- Pa, znate kada vidimo ovo: kada ratni brod neregionalne sile uđe u Crno more i shvatimo da nosi precizno oružje dugog dometa, kada vidimo da ima to oružje, a da to nije turistička tura, mi to, naravno, pažljivo pratimo. Razumemo da su provokacije moguće u bilo kom trenutku kao što je nedavno bio slučaj sa britanskim razaračem i naravno, moramo sprečiti takve stvari - rekao je Šojgu u televizijskoj emisiji "Moskva. Kremlj. Putin.".

On je naveo da je, tačnije rečeno, ovo gotovo stalni pokušaj testiranja spremnosti i efikasnosti ruskog sistema duž obale Crnog mora i uopšte na jugu Rusije. Kako je naglasio Šojgu, oni nisu sami u ovakvim testovima snage i pristupima.

-Koliko sam razumeo, oni naknadno planiraju vežbe sa našim susedima, vežbe sa gruzijskom i ukrajinskom mornaricom. Ali mi, takođe, održavamo vežbe i nastavićemo to da radimo - kazao je on.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR