Glas Javnosti

Smenjena ministarka unutrašnjih poslova Velike Britanije: Evo ko dolazi na njenu poziciju

Svet
Autor: Glas javnosti

Riši Sunak smenio je ministarku unutrašnjih poslova Suelu Braverman, rekao je izvor iz vlade, u sklopu šire rekonstrukcije vlade nakon što je ona kritikovala postupanje policije na propalestinskim protestima.

Nakon oštrih kritika i poziva opozicionih poslanika i članova njegove vlastite vladajuće Konzervativne partije da svrgne Bravermana, Sunak je od nje zatražio da "napusti vladu", što je ona prihvatila, rekao je izvor.


Politički urednik tabloida San rekao je da će je zameniti ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli. Sunak je započeo rekonstrukciju kabineta, a bivši premijer Dejvid Kamerun viđen je u Dauning Stritu, što je izazvalo spekulacije da će se vratiti u vladu.


Braverman je prošle nedelje objavio članak u kojem je policiju optužio za „dvostruki standard“ u postupanju sa protestima, za koje opozicioni laburisti kažu da su podstakli tenzije na propalestinskim protestima u subotu. Više od 140 ljudi uhapšeno je nakon što su se kontrademonstranti krajnje desnice sukobili sa policijom, koja je pokušala da ih drži podalje od 300.000 propalestinskih demonstranata.


Očekuje se da će Sunak izvršiti niz promjena u svom kabinetu, dovodeći saveznike i smijenivši neke ministre za koje njegova kancelarija u Dauning Stritu kaže da nisu radili onako dobro kako bi on želio.

Glas javnosti/I01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR