Glas Javnosti

SMENJEN UKRAJINSKI MINISTAR ODBRANE: Obaveštajac menja Oleksija Reznikova

Svet
Autor: Glas javnosti

Oleksij Reznikov više neće biti ministar odbrane Ukrajine

Na njegovo mesto najverovatnije dolazi dosadašnji načelnik vojne obaveštajne agencije, Kirilo Budanov.

Večeras je ukrajinski list Pravda objavio kako je stranka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Sluga naroda, ujedno i najveća ukrajinska stranka, objavila da će glasati za smenu Reznikova.

Tu informaciju je na Fejsbuku objavila Marijana Bezuhla, zamenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu sigurnost, odbranu i obaveštajne službe.

Izvori ukrajinske Pravde navode kako se razmatra ideja o imenovanju Reznikova ministrom strateških industrija. Iako su ranije danas ukrajinski mediji spekulisali kako bi Reznikov nakon smene mogao postati ministrom pravosuđa, odlučeno je da ministar pravosuđa Denis Maliuska ostaje na svojoj funkciji.


Kirilo Budanov

Podsetimo, ranije danas ukrajinski mediji su objavili da bi Reznikov uskoro trebalo da napusti dužnost.

Prema pisanju ukrajinskih medija, tim ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog razmišljao je o premeštanju Reznikova nakon razrešenja jer "niko u kabinetu predsednika ne sumnja da bi on trebalo da ostane u timu. Budanov će najverovatnije umesto njega voditi Ministarstvo odbrane".

Reznikov uoči smene: Odluka je na predsedniku

U intervjuu za Ukrajinsku pravdu, koji će tek biti objavljen, ministar odbrane je uoči smene komentarisao mogućnost svoje ostavke.

Reznikov je saopštio da svaki zvaničnik mora da shvati da nije doživotno na funkciji.

"Nisam vodio nikakve razgovore o svojoj ostavci na ovu funkciju. Ta odluka je na predsedniku države. Ponoviću odgovor drugim medijima - svaki funkcioner treba da shvati da nije doživotno na funkciji", rekao je Reznikov.

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov verovatno će biti razrešen dužnosti tokom sledeće nedelje, javila je danas ukrajinska novinska agencija Ukrajinska pravda, koja se pozvala na vladine i vojne izvore.

Glas javnosti /Index.hr/AFP

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR